Scouts: Zeeverkenners (11 t/m 15 jaar)

Ben je tussen de 11 en 15 jaar, dan kun je lid worden van de zeeverkenners. Het doel van de zeeverkenners is om zoveel mogelijk plezier te hebben en op een spelende wijze het zeilen onder de knie te krijgen. Alle activiteiten spelen zich af op en rond het Zuidlaardermeer. Elke zaterdagmiddag hebben we opkomst en zeilen we zo veel mogelijk. In de wintertijd eindigen we een uur eerder omdat de kinderen nog met daglicht naar huis kunnen fietsen.

Opkomsten

Opkomsttijden

12:00 uur – 17:00 uur (zomertijd)

12:00 uur – 16:00 uur (wintertijd)

Vloot

De Nicolaasgroep heeft voor de Zeeverkenners 5 zeilboten tot haar beschikking. Dit zijn Lelievletten. Deze metalen boten worden door alle waterscoutinggroepen in Nederland gebruikt. In elke boot zitten 4 à 5 Scouts. Aan het hoofd staat de bootsman. De bootsman krijgt hulp van zijn kwartiermeester en matrozen.

Kampen

Ieder jaar gaan we drie keer op kamp. Het eerste kamp is het NoWaKa, dat staat voor Noordelijk Waterkamp, waarin alle waterscoutinggroepen uit de provincies Groningen en Drenthe samen spellen op het water doen. Dit kamp duurt vijf dagen en wordt altijd gehouden met Hemelvaart.

Het tweede kamp is in de zomer, dan gaan we een week naar Friesland toe.

Ten slotte gaan we in de herfstvakantie een weekendje weg. Vaak naar Schiermonnikoog om daar in de duinen en op het strand de boel op stelten te zetten.

Uniform

Als zeeverkenner draag je een uniform, bestaande uit een trui en een das. Verder dragen de zeeverkenners altijd een reddingsvest op het water.

CWO

Bij ons heb je de mogelijkheid om je zeildiploma te halen (CWO kielboot 1,2 en 3).  In de winter krijg je theorielessen en in de zomer praktijklessen.

Wil je een keer komen kijken of meer informatie? Kom dan eens langs tijdens een van de opkomsten of stuur een mailtje naar: info@nicolaasgroep.nl